Thursday, 27 August 2015

HIV Test untuk kahwin

Assalamualaikum semua

hari ni nak story pasal peparation nrl before submit borang nikah 
iaitu kena  buat HIV Test dulu.

HIV Test kena buat di klinik kerajaan sahaja

sebabkan ramai yang kerja area KL & Selangor

thanks to blog sis ni :)

before datang better call dulu tanya time & prosedure macam mana ya 

So Alhamdulilah ada kawan suami dia kerja Medical Assistant tolong buat test tu.

Thanks buat Bro Zul & Kak Lina :)

even ada member pun nurul still beratur juga okay..no potong line!

Before 8 am nurul dah sampai Klinik Kesihatan Ulu Kelang 

Klinik buka dari 8 am - 5 pm



Masuk je pergi ke Kaunter 1 nanti staff klinik tu suruh bagi I/C and dia akan bagi borang utk diisi

Isi borang Ujian Saringan HIV Pra Perkahwinan
bawa pen ya :)

lepas isi bagi balik kat Kaunter 1 nanti dia bagi no giliran 



so tunggu sehingga Bilik 6 panggil no giliran
kawasan klinik ni kecil sahaja so memg tunggu sambil berdiri saja 
kita bagi org yang lebih memerlukan duduk okay

Masuk Bilik 6 medical assistant akan cucuk jari kita sikit nak keluarkan darah
guna Rapid Test so result memg tau cepat saja.Tunggu MA tulis report kat borang 

Tada Alhamdulillah result negatif so 
MA pun bagi satu copy untuk disubmitkan bersama-sama borang nikah nanti
 
HIV Test untuk permohonan berkahwin Selangor sah dalam tempoh 6 bulan


Sumber : www.jais.gov.my
 

2 comments:

  1. takutnya nk buat ujian hiv tu.. seqiyau part cucuk tu T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia cucuk sikit je awak kat jari..dun worry :P

      Delete

Thanks for reading :)